top of page

Kickstart festivalen med kurs

Oppdatert: 5. aug. 2021

Nå kan du melde deg på både kurs i teknikk og mekking under årets sykkelfestival.


Oppdal sykkelfestival er først og fremst ei helg stappfull av de beste sykkelturene i regionen, men som et ekstra påfyll serveres nå helt nye kurstilbud. Fredag ettermiddag (før pizza-kalaset) har du sjansen til å bli bedre på mekking eller teknikk. Noe som vil gi deg en fordel resten av helga.


Få mer flyt

Er du en nokså fersk stisyklist eller er teknikken litt rusten? Da anbefales det at du slenger deg med på dette kurset. Erfarne syklister fra Oppdal sykkelklubb viser deg hvordan du skal få best flyt med sykkelen.


Gjennom et par timer i sentrumsnære løyper får du tips og triks til å foreta gode linjevalg, finne de beste posisjonene på sykkelen, hvordan forsere ulike utfordringer i terrenget, bremseteknikk og bruk av fart. Blant annet.


Kurset vil garantert sørge for at du får større glede av syklingen resten av helga. Oppmøte på festivalområdet kl. 18:00 hvor deltakerne sykler sammen bort til Kåsen hvor kurset gjennomføres. Det er begrenset med plasser (24 pers.), her er det først til mølla-prinsippet som gjelder.


Mekk mer sjøl

Har du stått ute i løypa med punga dekk eller avrevet kjede å måtte søkt opp på Youtube hva du gjør for å fikse skaden? Disse tidene er over dersom du blir med på vårt mekkekurs!


Festivalens hovedsponsor VPG stiller med sin verkstedsmester som vil lære deg hvordan du selv kan mekke sykkelen når mindre uhell oppstår. Her får du kunnskap nok til dekkreparasjon, kjedekutting, bytting av bremseklosser og andre tjuvtriks.


Kurset holdes utenfor VPG sitt verksted på Krux Oppdal kl. 18:00 og kan kombineres med en ørliten sykkeltur til slutt. Mekkekurset har plass til 20 deltakere, og samme prinsipp her - først til mølla.Fredag fyrer vi løs

Har du kontroll på både teknikk og mekking, inviteres du med på fellestur fredag ettermiddag. Guidene tar deg og andre festivaldeltakere med på sentrumsnære stier som en forsmak på hva du kan forvente deg resten av helga.


Uansett aktivitet du velger fredag, må du huske å registrere deg aller først. Sekretariatet åpner kl. 17:00 utenfor Oppdal gjestetun.

Oppmøteplass for alle aktiviteter fredag skjer på festivalområdet (se kart). Avreise til kurs eller fellestur kl. 18:00.


Festivalgjengen samles igjen for pizza-kalas på SkiferTerassen kl. 20:00. Dette er et valgfritt tilbud (kr 175,- per pers), men vi håper mange er gira på pizzabuffé og en hyggelig sykkelprat som oppladning til resten av helga.


Påmelding til kurs eller fellestur skjer via skjemaet du som festivaldeltaker er/for tilsendt onsdag 5. august.
Comments


bottom of page