top of page

Didrik Tønseth stiller til start

Langrennsprofilen som også er norgesmester i terrengløp, er påmeldt Oppdal fjellmaraton 2020. Mest av alt ønsker Tønseth seg en duell med en verdensmester.

Didrik Tønseth er klar for årets Oppdal fjellmaraton.
Didrik Tønseth ønsker seg knalltøff konkurranse under årets Oppdal fjellmaraton.

– Jeg har hørt mye bra om Oppdal fjellmaraton, både når det gjelder løypeprofilen og selve arrangementet. Derfor gleder jeg meg veldig til å stille til start, fastslår Tønseth som også har hytte i Oppdal og har slik god kjennskap til oppdalsfjella.


– Løypa går i et fantastisk fint område, men jeg antar det ikke blir tid til å nyte spektakulær utsikt underveis. Jeg er forberedt på et syretungt løp, humrer han.


(LANGRENNS)LØPER

Tønseth er mest kjent som utøver på landslaget i langrenn, men har også de siste årene markert seg som en svært habil terrengløper. Dette viste han blant annet med et NM-gull i terrengløp i 2018. I fjor tapte han tittelen for Henrik Ingebrigtsen, men sikret likevel sølvet. Under EM i november i fjor, imponerte Tønseth med en 25.plass.


– Jeg liker veldig godt å løpe. Hovedsatsingen er fremdeles langrenn, men jeg legger ikke skjul på at jeg ønsker å gi løping et forsøk når skikarrieren er over. Mye av treningen innen langrenn kan overføres til løping, spesielt i terrenget.


DIDRIK OG DYNAFIT=SANT

I skimiljøet er han kjent som en perfeksjonist - både når det gjelder trening og utstyr.

– Ja, det stemmer nok. Jeg liker å jobbe med detaljer og leter alltid etter konkurransefortrinn. De andre utøverne mener jeg tar litt av, men for meg føles det riktig.


Derfor har han i lengre tid vært på leting etter den ultimate skoen - både til trening og konkurranser. Etter at Tønseth fikk testet Dynafit sine skomodeller, fant perfeksjonisten endelig det han var på leting etter. Dynafit er også Oppdal fjellmaraton sin hovedsponsor.


Dynafit er Didrik Tønseth sin nye sponsor.

– Den ultimate skoen skal ha ideell vekt og passe stivhet. Være lett nok til løpe rundt i bløt myr, samtidig være stiv nok til fungere på hardere underlag med røtter og stein. Samtidig ha god nok demping til løping på grus. En slik type sko er ikke lett å finne, forteller Tønseth som testet flere ulike typer merker og modeller før han fikk prøve Dynafit.


– Det er ikke ofte jeg finner noe som passer sånn umiddelbart. Men det gjorde det med skoene til Dynafit og spesielt modellen Feline Up Pro. Den responderer svært godt på ulike typer terreng og jeg føler den har den suksessfaktoren jeg har vært på leting etter.


Som Dynafit-ambassadør vil Tønseth også løpe med bekledning fra Dynafit under konkurranser. For ham føles det riktig å være en ambassadør for merkevaren.


– Dynafit er et godt etablert og kjent merke som profileres mot bratt friluftsliv. Det er heller ingen bakdel at Dynafit sine kontorer ligger i hyttekommunen min, sier han og sikter til sportsbutikken og engrosbedriften Vertical Playground AS (VPG) som er distributør av Dynafit.


MESTERDUELL?

Tønseth bruker sommeren på å legge godt treningsgrunnlag mot vinteren, samtidig som han forsøker å finne en solid løpeform. Redd for konkurranse er han heller ikke, mest av alt ønsker han seg en duell med verdensmesteren i fjelløping under Oppdal fjellmaraton.


Rekorden på 22-kilometeren er 1:56 time. Den kan stå for fall med Didrik Tønseth på start.

 Det hadde vært utrolig artig om Kilian Jornet hadde stilt til start på 22 kilometeren. Det er alltid interessant å måle seg mot de aller beste, konstaterer Tønseth.


Arrangøren av Oppdal fjellmaraton jobber med flere profiler som kan være aktuelle under årets Oppdal fjellmaraton.


– Vi har tatt Tønseth sitt ønske på alvor og invitert Kilian Jornet. Samtidig har vi vært i kontakt med andre profilerte løpere, samt kolleger til Tønseth på skilandslaget. For oss er det viktig - og minst morsomt at profiler stiller til start, samtidig er hovedmålet vårt å nå ut til bredden av ivrige løpere, påpeker prosjektleder i Enern Oppdal, Margrete Vognild Blokhus.

bottom of page