top of page

Endring av 42 km-løypa

Ei stengt bru fører til endringer av de seks første kilometerne av 42 km-distansen. Vi har funnet et alternativ, og garanterer at dette er en fullgod erstatning – proppfull av fint løpeterreng og flott utsikt.


Hvorfor må løypa endres?

42 km-distansen starter ved Gjevilvasshytta. Håmmårbekkbrua på Gjevilvassvegen er stengt for tungtransport sommersesongen 2022 i påvente av ny bru. Dette betyr at vi ikke klarer å tilby busstransport til våre deltakere inn til ordinært startpunkt. Vi har gått flere runder med busselskapet og internt i arrangementsgruppa for å finne ei løsning med start ved Gjevilvasshytta, men konklusjonen er at dette dessverre ikke er mulig i 2022.


Løypeansvarlig har funnet et fullgodt alternativ når 42 km-distansen måtte endres.

Hva endres?

For å kunne gjennomføre 42 km-distansen har vi sett på ulike muligheter, og mener selv at vi har landet på det beste alternativet. Ved løsningen vi har valgt endres kun 6 km av ordinær trasé.

Vi erstatter denne lengden, samt høydemeter. Dermed blir årets løypeprofil tilnærmet lik den ordinære.


Deltakerne busses fra Oppdal sentrum, deretter Nerskogsvegen (FV512) og Svahøvegen. Her rigges startområdet og det blir provisoriske toalett.Punktvis beskrivelse av den nye løypa (se også kart nederst):

  • Fra start følger deltakerne grusveg i 1,5 km, hvor vegen går flatt og slakt vestover i retning Gjevilvassdalen/Trollheimen.

  • Løypa går deretter inn på en fin sti i 1,5 km. Terrenget er flatt og lettløpt.

  • Løypa dreier sørvestover og opp mot Tyrikvamfjellet. I dette partiet er det ikke sti, men løypa er lagt etter naturlig fjellterreng som er lett å løpe på. En slak, men vedvarende stigning - 220 høydemeter fordelt på 1,5 km.

  • Tyrikvamlia ned igjen 1 km, og da med retning mot den opprinnelige traseen fra Gjevilvasshytta.

  • De to traseene flettes sammen ved bunnen av Høghøa.

Den nye traseen er på ca. 6 km og gir omtrent 270 høydemeter.

Fra bunn av Høghøa følges ordinær trasé helt inn til Oppdal sentrum.Må jeg som deltaker gjøre noe?

Nei, det eneste du må sørge for er å komme deg på bussen til gitt tidspunkt, være godt forberedt og bare glede deg på en herlig dag til fjells! Ta gjerne en titt på kartene og høydekurven som er utarbeidet i forbindelse med endringen. Om du ønsker å sjekke GPX-filen finner du denne her: NY GPX


Kart som viser ny trasé

Oversikt hele 42 km med ny start:


Detaljert kartutsnitt ny trasé:


Høydeprofil 42 km med ny trasé:bottom of page