top of page

Førstemann i "Åpen løype"

Didrik Tønseth var førstemann ut 22 km-løypa, og hadde som mål å slå rekorden fra 2018.

I motsetning til tidligere år var det helt stille og tomt på Remmasætra da starten gikk. Didrik Tønseth hadde tatt turen fra Trondheim og hadde to klare mål: Få ei ordentlig hardøkt - og slå rekorden til Sverre Solligård fra 2018 på 1:56:42.


– Det er noe helt annet å løpe uten konkurrenter, jeg klarer ikke gire meg opp på samme måte. Jeg skal ta det litt med ro i starten for så å fyre løs etter Storgruvpiken, sa Tønseth før start.


De to siste dagene har Enern Oppdal satt nærmere 1000 merkeflagg langs 22 km-løypa. Den står nå klar til bruk for alle som ønsker å oppleve Oppdal fjellmaraton, til tross for avlysningen.


Løypa står frem til søndag kveld.


Dersom du ønsker å gi et frivillig bidrag for jobben vi har gjort med løypa - vipps Enern Oppdal gjerne på nummer 125347.


Les mer om "Åpen løype".


– En kjempetøff start, men ei fantastisk løype. Dynafit-bakken var brutal, det tok liksom aldri slutt. Jeg tror turen vil sitte i et par dager. Men det ble rekord og jeg er veldig fornøyd, sa Tønseth etter han hadde krysset målstreken ved Oppdal kulturhus.


Sjekk Strava-segmentet til Didrik her.


Og tiden? Den ble 1.53:36.


– Om noen vil forsøke å slå tiden, ryktes det at det vanker fine premier. Om ikke du er etter å slå rekord, håper jeg mange tar turen i løypa i helga. Det anbefales! Og jeg, jeg kommer absolutt tilbake neste år, stadfestet en fornøyd Didrik .


bottom of page