top of page

Hva har festivalgjengen gjort siden i sommer?

Oppdatert: 16. okt. 2020

Vi tok en titt og ble med Oppdal sykkelklubb (OSK) på sykkeltur på nye, ukjente og kjente stier i de dype skoger ikke langt fra Oppdal sentrum. For lokalkjente – nærmere bestemt stiene i Fuggelegga.


Overskuddet fra Oppdal sykkelfestival går til å vedlikeholde og videreutvikle sykkel-løypenettet i oppdalsregionen. OSK er en pådriver for nettopp dette, og i skogene og fjellene kan du se ivrige syklister med planker og spiker i sekken.

I år har de bygd rundt 130 meter med klopper, og ryddet rundt 8 km sti. Kloppene blir bygd over myrlendt terreng og over mindre bekker, for å beskytte naturen.

For noen dager siden samlet vi en gjeng og tok oss en sykkeltur på nye og kjente stier i nærområdet. OSK ledet an og viste oss noen nye reale sløyfer.


Andreas Welander fra OSK, fortalte oss at nye stier ofte tar utgangspunkt i gamle sauetråkk. Sauetråkkene er ofte ganske smale og til tider utfordrende å sykle i tidligfase, men etter hvert – når også turgåere og joggere oppdager de, blir de med tiden fabelaktige stier for enhver syklist.

Det er ingen tvil om at gjengen i OSK tygger på gode minner fra sommerens sykkelfestival. Dette var første gang de var arrangør av en slik festival, og opplevelsene fra både godt fornøyde deltakere og guider gjør at OSK gleder seg allerede til Oppdal sykkelfestival 2021.


– Som arrangør var dette utrolig gøy! En festival gir også vårt arbeid med stirydding en ny giv. Vi gleder oss til å vise frem ferske, nye stier til neste års festival, smiler Welander.


4 kjappe om Oppdal sykkelklubb:

Hvor mange medlemmer?

– Rundt 150.

Hva gjør Oppdal sykkelklubb?

– OSK er en klubb for alle som er interessert i sykling, hovedsak landevei og terrengsykling. På vinter har vi klubbspinn for medlemmene.Hva brenner klubben for?

– Vi brenner for at det skal være et aktivt sykkelmiljø i Oppdal både på landevei og terrengsykling. Vi jobber med å få opp bredden og rekruttering. Det er god og stabilt oppmøte på juniortreningene. 20-30 stykker fra alder 8- 15 år. Vi ser en økende trend med at terrengsykling blir mer og mer en familieaktivitet.

Hva drømmer dere om?

– Det er igangsatt planer om å etablere flytstier rundt Oppdal ski- og sykkelarena, et steinkast unna Oppdal sentrum. Her er det nå blitt stikket ut løyper for et prosjekt som vil gi ca. 2 km opparbeidet stier. Stiene vil i hovedsak være blå og grønne med innslag av røde i enkelte partier. Dette vil også være et supert området for hele familien, stiene legger opp til mestring, men er også utfordrerne for de litt mer øvede syklistene.

bottom of page