top of page

Shout-out fra festivalsjefen

Vi har tatt en kjapp prat med festivalsjefen dager før det braker løs. Kjell Jørstad Braut gleder seg til hektiske dager fylt med sykling og hyggelig sykkelfolk fra morgen til kveld.– Hei Kjell! Hvilke forventninger har du til Oppdal sykkelfestival?


– Fornøyde deltagere er det som er det viktigste for oss som arrangør. Det håper vi å få til gjennom gode sykkelopplevelser i oppdalsfjella og en lugn festivalstemning hvor hyggelige folk møtes. Jeg forventer også god stemning på afterbiken lørdag kveld og håper at så mange som mulig møter opp der.


– Noen ord om Oppdal som sykkelsted?


– Oppdal er et fantastisk sykkelsted som kanskje er litt underkommunisert utad sammenlignet med mer profilerte sykkeldestinasjoner. Stinettet er unikt ved at flere generasjoner med beitedyr har bidratt til et helt unike stier både over og under skoggrensen. I tillegg har frivillige lagt ned en betydelig innsats med å tilrettelegge stier rundt omkring i bygda de siste årene.

Vi har også et stort nett med fjellveier som gjør det mulig å sykle på milevis med grusdekk om man liker det bedre enn sti. Det er også mange muligheter for rundturer flere steder i Oppdal både på sti og på veg. Apropos - husk at vi fremdeles har plasser igjen i gruskategorien på årets festival!


Slenger man også med at vi har gode muligheter for heisbasert sykling og at det nå bygges et helt nytt stisykkelnett i Kåsen, mener jeg vi er i ferd med å bli en av de bedre sykkeldestinasjonene i Norge.


 Hva er nytt på årets festival?


– Vi har flere nyheter til årets festival. Fredag ettermiddag arrangerer vi to ulike kurs - mekking og teknikk. Her er det begrenset med plasser og førstemann til mølla som gjelder. Dessuten inviterer vi til en felles pizzabuffet på trivelige SkiferTerassen fredag kveld, og håper mange har lyst til å samles etter kurs eller fellesturen.


Både lørdag og søndag kjører vi i år shuttling opp sentrumsnære Ålmdalen til høyfjellet hvor deltakerne kan leke seg hele dagen, samt heisbasert sykling i Hovden.

I tillegg vil hovedsponsoren vår VPG utvide åpningstidene sine og kjøre unike tilbud mot festivaldeltakerne gjennom helga.
Det blir kanskje en slump med overskudd fra festivalen, hva brukes det til?


– Alt overskudd fra sykkelfestivalen går til utvikling av sykkelparken i Kåsen. Her vil det bli et flere kilometer langt stinett med løyper som vil passe alle og som vil løfte Oppdal som sykkeldestinasjon.


Har du noen pakketips til deltakerne?


– Oppdal er på fjellet, og her skifter været raskt. Bortsett fra alt det selvfølgelige sykkelstæsjet ville jeg derfor tatt med ekstra skift, regnjakke og varm dunjakke.


– Hva gleder du deg mest til?


– Det er hele pakka - stemningen, sykkelpraten, hyggelige folk og muligheten til å vise frem Oppdal til andre som liker gode sykkelopplevelser!
bottom of page