top of page

Gled deg til drikkestasjonene

Oppdatert: 23. jun. 2023

Vi er stolte over å presentere Moonvalley som leverandør av sportsdrikke til Oppdal Fjellmaraton 2023. Gründeren og løpedronninga Emelie Forsberg forteller oss hvorfor hun begynte å lage sin egen sportsernæring. Og hvorfor vi bør være opptatt av hva vi får i oss før, under og etter trening.


Moonvalley er samarbeidspartneren til Oppdal Fjellmaraton, og skal servere over 600 liter sportsdrikke under årets arrangement. Foto: Matti Bernitz/Moonvalley

Først må vi introdusere Emelie. Hun er nemlig ikke hvem som helst i løpsverdenen. Emelie er svensk, men bor i Måndalen i Rauma kommune. I en årrekke har hun hatt stor suksess i internasjonale ultra- og skyraceløp. Tidligere i juni sikret hun 8. plass i VM Trailrunning, og kunne konstatere at hun var tilbake i verdenstoppen etter to graviditeter. Før det har Emelie vunnet flere prestisjefylte løp og har satt flere løyperekorder i ulike løp rundt om i verden.


Sportsernæring trenger ikke smake som kjemi

I Måndalen trener, bor og lever hun sammen med samboer Kilian Jornet (ikke akkurat ukjent i løpsverdenen han heller) og sine to barn. I nærmiljøet har Emelie også venninnene Ida Nilson og Mimmi Kotka (kjente stjerner i fjelløpsmiljøet de også), og sammen fikk de ideen om å etablere Moonvalley.


Gründer-trioen Ida Nilson (t.v.), Mimmi Kotka og Emelie Forsberg. Foto: Matti Bernitz/Moonvalley

– I 2017 begynte vi å prate om hvordan sportsernæring kunne bli bedre. Vi var veldig enige om at den beste ernæringen før, under og etter trening, ikke fantes på markedet. Et år senere hadde vi etablert Moonvalley, hvor målet var å utvikle og produsere sportsernæring som både var god, nyttig og velgjørende for både mennesker og planeten, forteller Emelie.


De tre gründerne var også enige om at sportsernæring ikke trenger å smake som om de kommer rett fra et vitenskapelig laboratorium; laget av ingredienser som høres ut som en kjemitime.


I 2018 hadde de utviklet 3 barer som de slapp på markedet, og siden da har trioen utviklet flere produkter og bedriften har vokst – sakte, men sikkert hvert år. Filosofien helt fra starten av har vært å spre budskapet om at naturlige ingredienser både kan smake godt, men også gi energi og næring for å leve et sunt og aktivt liv.


– Vi bruker kun ekte, økologiske, plantebaserte ingredienser som er lokalt dyrket og nylig plukket. Våre oppskrifter er blitt forfinet og perfeksjonert av oss, og vi prioriterer alltid bærekraftighet, poengterer Emelie.


Hvert 25. minutt

Under Oppdal Fjellmaraton vil deltakerne få servert sportsdrikke fra Moonvalley på stasjonene underveis i løypa. Moonvalley er faktisk den eneste øko-sertifiserte sportsdrikken som finnes på markedet, noe gründerne er stolte av:


– Ingrediensene i sportsdrikken vår består av kun bær og eplepulver, salt og sukker som trengs for godt opptak. Den er frisk og naturlig, og vi håper deltakerne vil like den, smiler Emelie.


Måndalen er både lekegrind og råvarekilde for trioen i Moonvalley. Foto: Matti Bernitz/Moonvalley

Hun påpeker viktigheten av at også «vanlige» mosjonister fyller på med energi, både for å ha overskudd til å fullføre løpet, men også for restitusjonen i etterkant. Hun deler gjerne et av sine tips med fjellmaraton-deltakerne:


– Jeg pleier å spise og drikke litt hver 25. minutt, uansett om jeg føler behov for det eller ikke. Er det varmt drikker jeg mer. Jeg synes det er fint å følge 25-minutters regelen, da vet jeg at energinivået holder seg stabilt og ikke får en dupp.


I tillegg til at Moonvalley sportsdrikke serveres på alle stasjonene i løypa og ved målgang, vil både barer og gel selges på VPGs løpestand i Oppdal Kulturhus. Denne er åpen fredag mellom 17:00 - 20:00. Lørdag etter målgang anbefaler vi deg å ta turen bortom løpestanden for å fylle opp energinivået ditt igjen!Comments


bottom of page