top of page

Omlegging av løypa

Sommeren i Oppdal har vært rekordvåt, og de siste dagene har også vært regntunge. Derfor ser vi oss nødt til å legge om en liten del av løypa. Omleggingen gjelder for deltakere på 42 km og 22 km.


Dette blir gjort på grunn av sikkerheten til deltakerne. Vekveselva har svært stor vannstand og området rundt elva er også vurdert som risikofylt. Dermed legger vi om løypa, men har et svært godt alternativ som ikke vil by på store endringer for deltakerne.


Omleggingen skjer 31 kilometer ut i løpet for 42 km-deltakerne. Og 11 kilometer for 22 km-deltakerne.


I praksis betyr dette at løypa går ned til Haugset gård for å krysse ei bru der. Hit flyttes også matstasjonen. Se kart under.Deretter skal deltakerne opp mot Ørsnipen og følger deler av løypa til 11 km-distansen. Vakthold og merking forsterkes.


Omleggingen resulterer i at løypa blir ca. 500 meter lengre totalt, og det blir lagt til ca.150 høydemeter i det totale reknestykket. Om det er en trøst eller en skuffelse, vil Dynafit-bakken utgå. Det samme med spurtprisen. Vi beklager dette. Men vi lover likevel saftig motbakke fra Haugset gård og opp til toppen mot Ørsnipen på totalt 550 høydemeter.Øvrige deler av maratonløypa er intakt og klarert av løypemannskap som har vært ute de siste dagene. Vær likevel oppmerksom på at det er svært bløtt på enkelte steder!


Vi anbefaler terrengløpesko med grov såle og godt grep. Og ikke minst at deltakerne justerer fart etter føre i nedoverbakkene.


Har du spørsmål rundt omleggingen anbefaler vi at du deltar på Info-møtet fredag kl. 18:00. Eller sender oss en e-post til info@enern.com.bottom of page