• Enern Oppdal

Publikumskart Oppdal Fjellmaraton

Vil du heie frem deltakerne på årets fjellmaraton? Vi har laget et publikumskart hvor du har full oversikt over de beste tilskuerplassene i løypa.
1. Remmasætra/Storgruvpiken

Her passerer alle deltakerne på 42 km, og her starter alle som skal løpe 22 km. Herfra kan høyeste punktet i løypa nåes - Storgruvpiken på 1386 moh.


Enkel adkomst via Nerskogsvegen, p-plass på Høgste Skaret. Følg Nerskogsvegen 1,5 km sørover til fots etter merkeflagg mot Remmasætra. Merk! Det er ingen parkering ved Remmasætra.


Tidsestimat: Fra ca kl. 10.00 kommer de første 42 km-deltakerne til Remma. Kjappeste løper bruker ca. 1:47 time fra start 42 km til Remma. Start 22 km fra kl. 10.30.


2. Dynafitbakken

Her blir det garantert tunge lår og slitne fjes å se. Her trenger deltakerne kraftige heiarop og god støtte for å komme seg opp den bratte motbakken mot toppen av Vålåstadhåmmeren!


Adkomst via p-plass på Haugset (etter kl. 10.30). Følg RV70 fra Oppdal sentrum, ta av ved FV 512 og følg denne 1,5 km. Ta av til høyre ved Stensesvegen og følg denne til endes. P-avgift.


For å komme deg til Dynafitbakken følger du merkeflagg fra Haugset gård (Fjellmila-traseen) helt til Stølbekken. Kryss bekken og følg umerket sti i 200 meter. Her møter du traseen til 42 km/22 km i bunn av Vålåstadhåmmåren.


Tidsestimat: Fra ca. 11.30 kan de første deltakerne forventes å passere bunn av bakken.


3. Toppen av Vangslia

Her får du se samtlige av deltakerne som deltar på løpet. Samtidig får du deg en ordentlig fin tur!


Parker ved bunnstasjon ved Vangslia skisenter. Følg anleggsvegen helt til topps på Vangslia. Her er matstasjon og god oversikt på deltakerne som passerer.


Tidsestimat: Fra ca. kl 11.45 passerer de første fra trim 11 km. De første på 42 km/22km ankommer her rundt kl. 12.


4. Ådalen

Her begynner deltakerne å bli ordentlig slitne, ta med deg kubjeller, flagg - rensk stemmen og hei med all din kraft!


Her kan du parkere i Oppdal sentrum, følg merkeflaggene "bakover" i traseen mot Ådalen. Det er flere steder mellom Ådalen og sentrum som er fine å plassere seg som publikum.


Tidsestimat: Fra kl. 12.15 er de første trimmerne allerede nedi Ådalen og på tur mot sentrum. De kjappeste 42km/22km forventes å passere Ådalen omtrent samtidig med trimmerne.


5. Mål ved Oppdal kulturhus

Det kan bli både spurtoppgjør, syrefest og tårer i mål - men ikke minst glede og latter. I målområdet er det tilrettelagt med bord og benker, servering og speakertjeneste som holder deg oppdatert på innspurten. Det er alltid god stemning i målområdet til Oppdal Fjellmaraton - bli med å bidra til løpsfesten du også!


Parker ved Oppdal Idrettshall eller ved Oppdal stadion.


Tidsestimat: Første løper er i mål ca. 12.30. I fjor var vinnertiden på 42 km på 4:01:15 (start kl. 09.00).


Oversikt starttider.


Ta gjerne bilder fra traseen på løpsdag, og del dem på Instagram - #oppdalfjellmaraton.

1,039 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle