Publikumskart Oppdal Fjellmaraton

Oppdatert: 25. aug. 2021

Vil du heie frem deltakerne på årets fjellmaraton? Vi har laget et publikumskart hvor du har full oversikt over de beste tilskuerplassene i løypa.
1. Remmasætra/Storgruvpiken

Her passerer alle deltakerne på 42 km, og her starter alle som skal løpe 22 km. Herfra kan høyeste punktet i løypa nåes - Storgruvpiken på 1386 moh.


Enkel adkomst via Nerskogsvegen, p-plass på Høgste Skaret. Følg Nerskogsvegen 1,5 km sørover til fots etter merkeflagg mot Remmasætra. Merk! Det er ingen parkering ved Remmasætra.


Tidsestimat: Fra ca kl. 10.00 kommer de første 42 km-deltakerne til Remma. Kjappeste løper bruker ca. 1:47 time fra start 42 km til Remma. Start 22 km-løpere fra kl. 09:00 - 10:30.


2. Dynafitbakken

Her blir det garantert tunge lår og slitne fjes å se. Her trenger deltakerne kraftige heiarop og god støtte for å komme seg opp den bratte motbakken mot toppen av Vålåstadhåmmeren!


Adkomst via p-plass på Haugset (Stensesvegen 152). Følg RV70 fra Oppdal sentrum, ta av ved FV 512 og følg denne 1,5 km. Ta av til høyre ved Stensesvegen og følg denne til endes. P-avgift.


For å komme deg til Dynafitbakken følger tursti fra Haugset gård (starter bak fjøset) helt til Stølbekken. Kryss bekken og følg sti i 200 meter. Her møter du traseen til 42 km/22 km i bunn av Vålåstadhåmmåren.


Tidsestimat: Fra ca. 09:50 kan de første deltakerne forventes å passere bunn av bakken.


3. Toppen av Vangslia

Her får du se samtlige av deltakerne som deltar på løpet. Samtidig får du deg en ordentlig fin tur!


Parker ved bunnstasjon i Vangslia skisenter. Følg anleggsveg opp til matstasjonen, deretter merkeflagg opp henget til toppen av Vangslia.


PS! Det er anleggsarbeid i Vangslia. Ta hensyn og ikke beveg deg langs ny anleggsveg etter passering av matstasjonen.


Tidsestimat: Fra ca. kl 10:30 passerer de første fra 22 km.


4. Ådalen

Her begynner deltakerne å bli ordentlig slitne, ta med deg kubjeller, flagg - rensk stemmen og hei med all din kraft!


Her kan du parkere i Oppdal sentrum, følg merkeflaggene "bakover" i traseen mot Ådalen. Det er flere steder mellom Ådalen og sentrum som er fine å plassere seg som publikum.


Tidsestimat: Fra kl. 10:40 er de første 22 km-løperne allerede nedi Ådalen og på tur mot sentrum. De siste løperne er ventet ca. 15:30 ned Ådalen.


5. Mål ved Oppdal kulturhus

Det kan bli både spurtoppgjør, syrefest og tårer i mål - men ikke minst glede og latter. I målområdet har vi stort fokus på smittevern. Gjør plass til deltakerne som har løpt langt og lenge! Vi oppfordrer publikum til å spre seg utover hele målområdet.


Parker ved Oppdal Idrettshall eller ved Oppdal stadion.


Tidsestimat: Første løper er i mål ca. 10:50. I fjor var vinnertiden på 42 km på 4:01:15 (start kl. 09:00), og rekorden på 22 km-distansen er 1:56 (start kl. 09:00).


Oversikt starttider.


Ta gjerne bilder fra traseen på løpsdag, og del dem på Instagram - #oppdalfjellmaraton.