• Enern Oppdal

Saltdalshytta Sykkelenern 2019 avlyses!

Det er med tungt hjerte Oppdal Sykkelklubb (OSK) og Enern Oppdal meddeler at Saltdalshytta Sykkelenern 10. august dessverre må avlyse.

Årsaken til kanselleringen er for få påmeldte deltakere per 30. juli. Med sviktende deltakerantall er det ikke økonomisk forsvarlig å gjennomføre det planlagte sykkelrittet. Sykkelenern ble for første gang arrangert i 2006 og dette er første gang rittet avlyses.


– De siste fem årene har sykkelritt over hele landet hatt stor nedgang i deltakere. Vi i OSK har fulgt trenden nøye, og mener vi har foretatt de riktige tilpasningene de siste tre årene ved å endre traseen og lansert spennende distanser. Det er trist for oss å ta denne beslutningen, men vi har ikke noe valg, sier rittleder Roar Sørlien. Den lokale sykkeklubben skal nå bruke høsten på grundig evaluering av Sykkelenern, og rittkomiteen har et stort håp om å kunne presentere et sykkelritt i Oppdal i 2020.


De som allerede er påmeldt vil få refundert sin deltakeravgift innen et par uker, lover OSK.


Oppdal Sykkelklubb har lagt ned en enorm dugnadsinnsats med den nye traseen i Kåsen-området. Stier er ryddet og klopper er lagt ned i bløte deler av traseen. Løypesjef Andreas Welander mener likevel at arbeidet ikke er bortkastet.


– Nå har vi et stinett som både kan brukes av fotfolket og syklister. Vi har mottatt svært gode tilbakemeldinger på arbeidet vi har lagt ned av begge brukergruppene. OSK ønsker fremdeles å være en arrangørklubb av et større sykkelritt. Vi har ikke gitt opp til tross for at vi må avlyse i år, understreker Welander og inviterer alle som har lyst til å bli med på gjennomkjøring av den nye traseen kommende lørdag 3. august. Les mer om gjennomkjøringen.


Sykkelenern er ett av fire årlige arrangement i Enern Oppdal. Tidligere i år er Saltdalshytta Skienern og Randoenern arrangert. Disse arrangementene holder seg stabilt i deltakerantall. Det fjerde arrangementet - Oppdal Fjellmaraton som går av stabelen 31. august, setter trolig ny rekord i år med 1000 deltakere.


– Trendene i markedet svinger voldsomt. Tidligere var Sykkelenern det mest populære arrangementet i Enern-familien, mens motbakkeløpet vårt Fjellenern det minste sommerarrangementet. Nå har trenden snudd - alle skal løpe. Vi ser det også nasjonalt at antall løpsarrangement eksploderer. Vi er stolte av vårt fjellmaraton som har rykte på seg for å være et av Norges beste fjelløp, stadfester prosjektleder i Enern Oppdal, Margrete Vognild Blokhus.

2,648 visninger

Nyhetsbrev 

Meldt deg på vårt nyhetsbrev å få en påminnelse om kommende arrangement,  teknikktips, sporty happenings ol... 

Enern Oppdal
O. Skasliens veg 1
7340 Oppdal

Telefon: 950 22 478
Email: info@enern.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2019