Svar på ofte stilte spørsmål

Oppdatert: 25. aug. 2021


Kan jeg gå underveis i løpet? Hvorfor må jeg ha bukse i sekken? Når går bussen og hvor bratt er egentlig Dynafit-bakken? Vi har laget ei liste med ofte stilte spørsmål fra de påmeldte - kanskje nettopp du lurer på det samme?


1. Hva trenger jeg i sekken?

– Det er krav til sekk på Dynafit 42/22 km, men ikke vekt. I sekken skal du ha mat og drikke. I 2021 er det IKKE mat servert på stasjonene underveis i løypa - kun drikke!!!

Buff/lue/pannebånd, hansker og vindtett jakke skal være med i sekken. Dette for din egen sikkerhet ved skade/uhell eller plutselig væromslag. 80% av traseen foregår i høyfjellet, og du vil garantert sette pris på klærne i sekken om behovet melder seg. Tenk smart under pakking, bruk en sekk som er god å løpe i.


2. Hvor mange drikkestasjoner er det og hva serveres på disse?

– Det er fire drikkestasjoner for 42 km-deltakerne og to matstasjoner for 22 km-deltakerne. For de som skal løpe Fjellmila 11 km er det én matstasjon. Alle distansene har drikkestasjon etter målgang.


Drikkestasjon 1 (for helmaraton etter 13 km): Squeezy sportsdrikke, saft, vann

Drikkestasjon 2 (for helmaraton etter 19km): Squeezy sportsdrikke, saft, vann

Drikkestasjon 3 (for hel/halvmaraton etter 30/10km): Squeezy sportsdrikke, saft, vann

Drikkestasjon 4 (for hel/halv maraton + Fjellmila etter 36/16/5km): Squeezy sportsdrikke, cola, saft, vann

Drikkestasjon 5 (mål): Squeezy sportsdrikke, saft, vann


Sjekk Squeezy sine ernæringstips foran og under konkurranse.


3. Hvor går starten?

– For 42 km start deltakerne på turisthytta Gjevilvasshytta. Med buss tar det ca. 40 min. Deltakerne som skal løpe 22 km er det start i Skaret ved Remmasætra. Hit tar det ca. 20-25 min med buss. Alle distanser har målgang i Oppdal sentrum.


4. Når går bussen og kan jeg hoppe på underveis?

– Vi har en knirkefri busslogistikk takket være positive deltakere, blide og serviceinnstilte bussjåfører og bussvakter. Bussene går fra sørsiden av Oppdal Kulturhus (sted for sekretariat og startnummerhenting). Bussplassen er 100 meter fra kulturhuset og det er skiltet godt. Dessuten er det fint å parkere i nærheten av bussene. Se kart nederst på Deltakerinfo.


Bussavganger:

42 km over 6 timer: Kl. 06:50

42 km under 6 timer: Kl. 07.50

22 km pulje 1 og 5: kl. 08.10

22 km pulje 2: kl. 08:40

22 km pulje 3: kl. 09:10

22 km pulje 4: kl. 09:40


Det er ikke mulig å gå på bussen andre steder enn i Oppdal sentrum. Bussen kjører direkte ut til start. Dette fordi vi ikke kan ha forsinkelser i den hektiske og tette busstransporten ut til de ulike startpunktene. Merk at det er ingen p-plasser ved noen av startpunktene på Oppdal Fjellmaraton.


Ordner du deg med egen skyss er dette helt i orden, men merk at det ikke er noen p-plasser ved startområdet.


5. Er det tillatt å gå underveis i løpet?

– JA! Du må gjerne krype også, så lenge du rekker sperrefristen. Vi har tre sperrefrister:


Helmaraton: Kl. 12 - etter 19 km

Hel/halvmaraton: Kl. 14.30 - etter 30/10 km

Hel/halvmaraton + 11 km: Kl. 16.00 - etter 36/16/5km


Deltakere som ikke rekker sperrefristen taes av startnummeret og blir registrert ut av konkurransen.


6. Hva gjør jeg dersom jeg må bryte?

– Av ulike årsaker velger noen av våre deltakere å bryte løpet. Om du er i nærheten av en vakt henvender du deg til denne og ber om hjelp. Eller du kan ringe telefonnummeret som står foran på startnummeret. Du må ta deg ned til bilvei så lenge du klarer deg på egen hånd. Vi har bilskyss til brutte løpere, men vær forberedt på at det kan være ventetid.


7. Hvor hard er Dynafitbakken egentlig?

– De aller fleste hel- og halvmaratonløperne frykter stigningen til toppen av Vålåstadhåmmåren. Men alle klarer å komme seg til topps! Stigningen fra bunn til topp er på 250 høydemeter fordelt over 700 meter. Det vil komme til å svi i låra og pusten, men det er neppe på disse meterne du vil komme til å avgjøre løpet. Du gjør lurt i å spare kreftene opp Dynafit-bakken. Fra toppen er det fremdeles ei mil til mål, og mer enn nok tid til å ta igjen konkurrentene!


8. Hvor finner jeg bagasjen min i mål?

– Når du henter startnummeret ditt får du også tildelt en bagasjelapp. Denne kan du klistre på sekk/bag og levere inn hos bagasjebilen i startområdet. Når du kommer i mål og har hentet igjen pusten, finner du bagasjen din på samme sted som du hentet startnummeret ditt.


9. Hvor kan jeg spyle av skoene og leggene mine?

– Det kan du på baksiden av Kulturhuset. Følg skilt eller spør de blide folka i Resultatservic!


10. Kan jeg dusje?

Dessverre har vi ingen garderobe og dusjmuligheter. Dette på grunn av smittevernmessige hensyn. Det er mulighet for å kjøpe seg billett inn i badeanlegget i kulturhuset. Her kan du både bade, ta badstue og dusje!


9. Hvis jeg lurer på andre ting, hva gjør jeg da?

– Da kan du gjøre lurt i å komme på informasjonsmøtet fredag 27. august kl. 19.00. Det blir holdt på samme sted hvor du henter startnumrene. Altså i Oppdal kulturhus. Vi anbefaler også at du leser gjennom reglementet og deltakerinfo godt. Dessuten kan du sende oss en epost på info@enern.com!