• Enern Oppdal

Svar på ofte stilte spørsmål

Oppdatert: 16. aug. 2019


Kan jeg gå underveis i løpet? Hvorfor må jeg ha bukse i sekken? Når går bussen og hvor bratt er egentlig Dynafit-bakken? Vi har laget ei liste med ofte stilte spørsmål fra de påmeldte - kanskje nettopp du lurer på det samme?


1. Hva trenger jeg i sekken?

– Det er krav til sekk på Dynafit 42/22 km, men ikke vekt. I sekken skal du ha mat og drikke. Selv om det er matstasjoner underveis, anbefaler vi å spise og drikke jevnt. Buff/lue/pannebånd, hansker, vindtett jakke og bukse/tights skal være med i sekken. Dette for din egen sikkerhet ved skade/uhell eller plutselig væromslag. 80% av traseen foregår i høyfjellet, og du vil garantert sette pris på klærne i sekken om behovet melder seg. Tenk smart under pakking, bruk en sekk som er god å løpe i og minimaliser vekta på innholdet.


2. Hvor mange matstasjoner er det og hva serveres på disse?

– Det er fire matstasjoner for Dynafit 42 km-deltakerne og to matstasjoner for Dynafit 22 km-deltakerne. For de som skal løpe Fjellmila 11 km er det én matstasjon. Alle distansene har matstasjon etter målgang.


Squeezy-drikkestasjon (for helmaraton etter 13 km): Squeezy sportsdrikke, saft, vann + banan

SMN-matstasjon (for helmaraton etter 19km): Squeezy sportsdrikke, saft, vann + sjokolade,kjeks

Stance-matstasjon (for hel/halvmaraton etter 30/10km): Squeezy sportsdrikke, cola, saft, vann + sjokolade, hveteboller, spekepølse fra Oppdal Spekemat

Motorhuset-matstasjon (for hel/halv maraton + Fjellmila etter 36/16/5km): Squeezy sportsdrikke, cola, saft, vann + sjokolade, sportsbar, kjeks

Rema-matstasjon (mål): Squeezy sportsdrikke, saft, vann + suppe, hveteboller, sjokolade


* Med forbehold om endringer. Det blir sendt ut epost til samtlige deltakere dager før arrangementet om viktig deltakerinfo - deriblant sammensetning på matstasjonene.


Sjekk Squeezy sine ernæringstips foran og under konkurranse.


3. Hvor går starten?

– For 42 km start deltakerne på turisthytta Gjevilvasshytta. Med buss tar det ca. 40 min. Deltakerne som skal løpe 22 km er det start i Skaret ved Remmasætra. Hit tar det ca. 20-25 min med buss. Deltakerne på 11 km starter på Stensheim ved gården Haugset. Bussen bruker ca. 15-20 min hit. Alle distanser har målgang i Oppdal sentrum.


4. Når går bussen og kan jeg hoppe på underveis?

– Vi har en knirkefri busslogistikk takket være positive deltakere, blide og serviceinnstilte bussjåfører og bussvakter. Bussene går fra sørsiden av Oppdal Kulturhus (sted for sekretariat og startnummerhenting). Bussplassen er 100 meter fra kulturhuset og det er skiltet godt. Dessuten er det fint å parkere i nærheten av bussene. Se kart nederst på Deltakerinfo.


Bussavganger:

42 km over 6 timer: Kl. 07.00

42 km under 6 timer: Kl. 07.50

22 km alle puljer: Kl. 09.15

11 km: Kl. 10.30


Det er ikke mulig å gå på bussen andre steder enn i Oppdal sentrum. Bussen kjører direkte ut til start. Dette fordi vi ikke kan ha forsinkelser i den hektiske og tette busstransporten ut til de ulike startpunktene. Merk at det er ingen p-plasser ved noen av startpunktene på Oppdal Fjellmaraton.


5. Er det tillatt å gå underveis i løpet?

– JA! Du må gjerne krype også, så lenge du rekker sperrefristen. Vi har tre sperrefrister:


Helmaraton: Kl. 12 - etter 19 km

Hel/halvmaraton: Kl. 14.00 - etter 30/10 km

Hel/halvmaraton + 11 km: Kl. 16.00 - etter 36/16/5km


Deltakere som ikke rekker sperrefristen taes av startnummeret og blir registrert ut av konkurransen.


6. Hva gjør jeg dersom jeg må bryte?

– Av ulike årsaker velger noen av våre deltakere å bryte løpet. Om du er i nærheten av en vakt henvender du deg til denne og ber om hjelp. Eller du kan ringe telefonnummeret som står foran på startnummeret. Du må ta deg ned til bilvei så lenge du klarer deg på egen hånd. Vi har bilskyss til brutte løpere, men vær forberedt på at det kan være ventetid.


7. Hvor hard er Dynafitbakken egentlig?

– De aller fleste hel- og halvmaratonløperne frykter stigningen til toppen av Vålåstadhåmmåren. Men alle klarer å komme seg til topps! Stigningen fra bunn til topp er på 240 høydemeter fordelt over 700 meter. Det vil komme til å svi i låra og pusten, men det er neppe på disse meterne du vil komme til å avgjøre løpet. Du gjør lurt i å spare kreftene opp Dynafit-bakken. Fra toppen er det fremdeles ei mil til mål, og mer enn nok tid til å ta igjen konkurrentene!


8. Hvordan bør jeg trene uka før arrangementet?

– Ultraløper og Dynafitambassadør Ola Hovdenak presenterte før sommeren et eget treningsprogram for Oppdal Fjellmaraton. For halvmaratonfolket eller de som skal løpe over 6 timer på helmaraton, anbefaler han ei mandagsøkt med intervalltrening i sone 4, 5 km - 6x2min. For de som har tenkt å løpe helmaraton under 6 timer anbefaler Hovdenak følgende:

Mandag - 2 timer restitusjonsøkt i sone 1 (svømming, rulleski, styrke, sykkel)

Tirsdag - Intervall 5 km i sone 4, 10x1min

Onsdag - 2 timer restitusjonsøkt i sone 1 (svømming, rulleski, styrke, sykkel)

Torsdag - Løping 12 km i sone 1-2


Se komplett treningsprogram her.

Skotips fra Malene Blikken Haukøy.


9. Hvis jeg lurer på andre ting, hva gjør jeg da?

– Da kan du gjøre lurt i å komme på informasjonsmøtet fredag 30. august kl. 19.00. Det blir holdt på samme sted hvor du henter startnumrene. Altså i Oppdal kulturhus. Vi anbefaler også at du leser gjennom reglementet og deltakerinfo godt. Dessuten kan du sende oss en epost på info@enern.com!1,125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle