top of page

Svar på ofte stilte spørsmål

Oppdatert: 24. aug. 2023


Kan jeg gå underveis i løpet? Sekk eller løpevest? Når går bussen og hva får jeg servert på matstasjonene? Vi har laget ei liste med ofte stilte spørsmål fra de påmeldte - kanskje nettopp du lurer på det samme?


1. Hva trenger jeg i sekken?

– Det er krav til sekk på distansene 42/22 km, men ikke vekt. Og med sekk så mener vi både vanlig sekk eller løpevest. Det er ikke tillatt med løpebelte eller rumpetaske.


I sekken skal du ha plass til ei vindjakke og en buff/lue/pannebånd, samt drikke. Vi anbefaler også sterkt at du tar med deg egen ernæring i form av sjokolade, banan, energigel- eller bar. Det kan oppleves som langt mellom matstasjonene, derfor er det lurt å ha med egen ernæring/drikke dersom du skulle ha behov for det.


Krav til klær er for din egen sikkerhet ved skade, uhell eller væromslag. Derfor skal du ha vindjakke, hodeplagg, hansker og mobiltelefon i sekken. 80% av traseen foregår i høyfjellet, og du vil garantert sette pris på klærne i sekken om behovet melder seg. Tenk smart under pakking, bruk en sekk som er god å løpe i.


2. Hvor mange drikkestasjoner er det og hva serveres på disse?

– Det er fire matstasjoner for 42 km-deltakerne og to matstasjoner for 22 km-deltakerne. For de som skal løpe 11 km er det én matstasjon. Alle distansene har matstasjon etter målgang.


Stasjon 1 (for helmaraton etter 13,5 km): Sportsdrikke, saft, vann og banan

Stasjon 2 (for helmaraton etter 20 km): Sportsdrikke, saft, vann, banan, kvikklunsj, kanelbolle

Stasjon 3 (for hel/halvmaraton etter 31/11km): Sportsdrikke, cola, vann, banan, kvikklunsj, kanelbolle, spekepølse

Stasjon 4 (for hel/halv maraton +11km etter 36,5/16,5/5,5 km): Cola, sportsdrikke, saft, vann, New Energy-sjokolade, kanelbolle

Stasjon 5 (mål): Sportsdrikke, saft, vann, hveteboller, potetgull, spekepølse og seigmenn.


3. Hvor går starten?

– På 42 km starter deltakerne på Gjevilvasshytta. Med buss tar det ca. 30 min. For deltakerne som skal løpe 22 km er det start i Skaret ved Remmasætra. Hit tar det ca. 20-25 min med buss. 11 km-deltakerne tar buss til startpunktet Haugset. Hit tar det ca. 15 min. Alle distanser har målgang i Oppdal sentrum.


4. Når går bussen og kan jeg hoppe på underveis?

– Vi har en knirkefri busslogistikk takket være positive deltakere, blide og serviceinnstilte bussjåfører og bussvakter. Bussene går fra sørsiden av Oppdal Kulturhus (sted for sekretariat og startnummerhenting). Bussplassen er 100 meter fra kulturhuset og det er skiltet godt. Dessuten er det fint å parkere i nærheten av bussene. Se kart nederst på Deltakerinfo.


Detaljert klokkeslett for bussavgang blir også sendt påmeldte i e-post i forkant av arrangementet. Bussavganger:


42 km

Pulje

Bussavgang

42 km over 6 timer

06:50

42 km under 6 timer

07:50

22 km

Pulje

Bussavgang

P1, P2, P3, P4 og P9

08:00

P5, P6, P7 og P8

08:15

11 km

Pulje

Bussavgang

Aktiv, ungdom, trim/familie

09:30


Det er ikke mulig å gå på bussen andre steder enn i Oppdal sentrum. Bussen kjører direkte ut til start. Dette fordi vi ikke kan ha forsinkelser i den hektiske og tette busstransporten ut til de ulike startpunktene. Merk at det er ingen p-plasser ved noen av startpunktene på Oppdal Fjellmaraton.


Ordner du deg med egen skyss er dette helt i orden, men merk at det ikke er noen p-plasser ved startområdet.


5. Er det tillatt å gå underveis i løpet?

– JA! Du må gjerne krype også, så lenge du rekker sperrefristen. Vi har disse sperrefristene:


42 km Remma (ca. 20 km): Kl. 12.00 Vekveselva (ca. 30 km): Kl. 14.30 Vangslia (ca. 35 km): Kl. 15.30

22 km

Vekveselva (ca. 10 km): Kl. 12:30

Vangslia (ca. 36 km): Kl.14:00

11 km

Vangslia (ca 6 km): 14:00


Deltakere som ikke rekker sperrefristen taes av startnummeret og blir registrert ut av konkurransen.


6. Hva gjør jeg dersom jeg må bryte?

– Av ulike årsaker velger noen av våre deltakere å bryte løpet. Om du er i nærheten av en vakt henvender du deg til denne og ber om hjelp. Eller du kan ringe telefonnummeret som står foran på startnummeret. Du må ta deg ned til bilvei så lenge du klarer deg på egen hånd. Vi har bilskyss til brutte løpere, men vær forberedt på at det kan være noe ventetid.


7. Hvor hard er Dynafitbakken egentlig?

– Om det er en trøst eller skuffelse; på grunn av omlegging av løypa utgår Dynafit-bakken. Du kan lese mer om omleggingen her.


8. Hvor finner jeg bagasjen min i mål?

– Når du henter startnummeret ditt får du også tildelt en bagasjelapp. Denne kan du klistre på sekk/bag og levere inn hos bagasjebilen i startområdet. Når du kommer i mål og har hentet igjen pusten, finner du bagasjen din på samme sted som du hentet startnummeret ditt.


9. Kan jeg dusje?

– Garderobe finner du i kulturhuset/målområdet. Følg skilting eller spør en funksjonær med gul vest. Det er også mulighet for å kjøpe seg billett inn i badeanlegget i kulturhuset. Her kan du både bade, ta badstue og dusje! Skovask finnes i målområdet.


9. Hvis jeg lurer på andre ting, hva gjør jeg da?

– Vi anbefaler at du leser gjennom reglementet og deltakerinfo godt. Dessuten kan du sende oss en epost på info@enern.com!bottom of page