top of page

Sjekk programmet til sykkelfestivalen

Oppdatert: 13. aug. 2020

Nå er det ikke mange dager til Oppdal sykkelfestival – og vi håper du gleder deg like mye som oss! Stiene rundt Oppdal er helt konge og været ser ut til å bli perfekt for lange dager på fjellet.

Oppdal sykkelfestival tar deg med på turer med lokalkjente og erfarne guider. Gruppene er ikke større enn åtte deltakere, dette for å sikre en optimal opplevelse for alle i gruppen.

Til tross for at ingenting er som vanlig etter at korona snudde verden opp ned, er vi glade for å ha mulighet til å arrangere årets sykkelfestival. Selvfølgelig følger vi alle smittevernregler og det stilles ekstra høye krav til oss som arrangør, men også til deg som deltaker. Til tross for dette kan vi garantere at det er mulig å ha det gøy på sykkelstiene og hyggelig sammen, bare med litt avstand.
Festivalområde

Alle sykkelturene gjennom helgen starter fra uteområdet utenfor Oppdal Gjestetun. Her vil det også bli muligheter for å møte sykkelleverandører og booke demosykler fra bl.a. Rocky Mountain og GT. Det er ikke mulig å forhåndsbooke demosykler før du ankommer festivalområdet.

På festivalområdet har du også mulighet til å vaske syklene i etterkant av turene samt lade din el-sykkel.


Påmelding

På grunn av smittevernrestriksjonene i forbindelse med Covid-19 ønsker vi å fordele turene i forkant, dette for å unngå oppsamling av deltakerne og en mest mulig smidig fordeling av sykkelturene.

Påmelding og valg av vanskelighetsnivå gjøres innen tirsdag 11. august kl 13.00.

I forkant av turene vil du få tilsendt et gruppenummer basert på det vanskelighetsnivået du velger. Når du ankommer festivalområdet vil du finne skiltet med ditt gruppenummer, samt resten av gruppen og guide.


Program


Fredag, 14. august

Vi tar litt kortere turer sentrumsnært fredag ettermiddag. Vi møtes utenfor gjestetunet hvor du finner ditt gruppenummer. Guiden informerer mer om dagens tur på plassen.

Møtested: Festivalområdet, Oppdal Gjestetun

Tid: Oppmøte senest klokken 17.45, vi fordeler oss og starter turene kl 18.00. Turene avsluttes senest kl 20.00


Lørdag, 15. august

Samme møteplass som på fredagen, men nå blir vi ute hele dagen. Husk å ha med nok energi og vann i sekken. Under turene tar vi pauser når gruppen føler før det eller når guiden sier ifra.

Møtested: Festivalområdet, Oppdal Gjestetun

Tid: Oppmøte senest kl 08.45, avreise kl 09.00. Turene avsluttet senest kl 16.00.


AfterBike, 15. august

Etter fine turer møtes vi på Bakeriet Sprø for en hyggelig AfterBike! Mat og drikke, hygge, røverhistorier og Quiz sammen med Terrengsykkel og våre samarbeidspartnere (med fine priser!). Kjøkkensjef Hanne lager Midt-Norges beste pølser av lokale råvarer som serveres med tilbehør. Her serveres også lokal øl eller alkoholfrie drikker.

Møtested: Bakeriet Sprø

Tid: Vi samles løpende etter sykkelturene, mat fra ca 17.00 og quiz etter kl 18.00


Søndag, 16. august

Vi gjentar rent praktisk morgenrutinen fra lørdagen. Sannsynligvis sykler du med en ny guide og på nye stier. Dagen blir litt kortere men du trenger sikkert å fylle på med mye energi fra lørdagens tur. Hvis du har en tid å passe, f.eks. et tog eller må kjøre bil en viss tid, si ifra senest søndag morgen eller spør festivalpersonalet i løpet av helgen.


Møtested: Festivalområdet, Oppdal Gjestetun

Tid: Oppmøte senest kl 08.45, avreise kl 09.00. Turene avsluttes senest kl 15.00.

Yr melder flott sykkelvær, men uansett er det lurt å pakke med seg tørt skift og varme klær i sekken, i tillegg til hjelm, nistepakke, slange og enkelt sykkelverktøy. Alle deltakere må også ha med antibac. Vel møtt!


Ytterligere spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss - epost til info@enern.com.


bottom of page