top of page

Sykkelnerding med Tonje og Emil

Oppdatert: 22. jun. 2023

Endelig er sykkelsesongen i gang, og som tidligere inviterer vi sykkelfolket til Oppdal 11.- 13. august. Under festivalen får du mulighet til å sykle på fantastiske stier, samt dele røverhistorier under ettermiddagens afterbike. Vi lover en skikkelig trivelig helg!


Sammen med vår samarbeidspartner VPG kan vi by på litt ekstra sykkelnerding i år. Tonje Sameien og Emil Carlson kommer for å dele sine erfaringer, tips og entusiasme med deg.


Tonje Sameien gleder seg til å ta med damer på tur i år også. Foto: Kristoffer Kippernes, Terrengsykkel

Dameturgruppe med Tonje

Det var ikke vanskelig å spørre om Tonje ville komme tilbake til Oppdal sykkelfestival.


Tonje har syklet sti i mange år, spesielt etter at hun begynte på guideutdanningen til EO-mtbing (European MTB Instructor and Guide), på en måte syklistenes ekvivalent til NORTIND. I fjor hadde hun med seg dameturgrupper på festivalen. Dette er et tilbud vi ønsker å videreføre i år.


- Vi kjørte et opplegg i fjor og det var så utrolig hyggelig og gøy. Selv om jeg egentlig er veldig opptatt av at vi må mikse kjønn, ser jeg viktigheten av å bygge selvtillit og en trygg grunn gjennom rene damegrupper. Da kan vi få være oss selv, gjøre feil, stille spørsmål og bare kjøre på. Det var akkurat det som skjedde i fjor og det er derfor folk skal være med i år. Bratt læring og sjukt hyggelig!


På sykkelfestivalen handler det først og fremst om å ha det gøy på sykkelen, bli trygg og etter hvert kanskje utfordre seg selv litt mer enn tidligere? Tonje vil hvert fall gi deg noen tips som gjør det litt enklere å ta det neste steget slik at du kan oppleve enda bedre flyt på raske og tekniske stier.


Tonje Sameien, VPG ambassadør. Foto: Kristoffer Kippernes, Terrengsykkel

- Det var en danske som sa til meg en gang «det er mye kulere med stil og at det ser gøy ut når du sykler, enn at det nødvendigvis skal gå så fort». Siden jeg syns det er drittskummelt når det går fort, klenger jeg meg til dette sitatet for alt det er verdt! Derfor er jeg også opptatt av å forsøke å lære bort litt knep innimellom. Det trenger ikke være så voldsomt, men bare finn ditt «nisjetriks». Jeg lover at det å sykle nedover en sti og se etter lekne muligheter vil gi syklingen en ny dimensjon!Teknikk-kurs med Emil

Emil Carlson har ikke vært i Oppdal siden 2009, han gleder seg til å komme tilbake. Foto: Magnus Grönberg

Emil har syklet terreng siden 1992, og har fortsatt den samme brennende entusiasmen for smale stier og store naturopplevelser. Han er en MEGET dyktig syklist med to seiere fra norgesmesterskap i utforsykling, i tillegg en habil endurosyklist.


Med sekken full av erfaringer fra sykkelverden har han holdt teknikk-kurs for nybegynnere og viderekommende. Som tidligere konkurransesyklist, og nå psykolog i sitt daglige virke er han særlig opptatt av hvordan man kan finne, og holde på gleden i syklingen, uansett hvilket ambisjonsnivå man måtte ha. Denne gangen tar Emil turen til Oppdal. Fredag ettermiddag vil han holde teknikk-kurs for en gruppe viderekommende syklister.


- Jeg gleder meg til Oppdal Sykkelfestival fordi det gir mulighet for å sykle ordentlige fjellstier i godt selskap. Nå har jeg ikke syklet i Oppdal siden jeg kjørte Norgescup downhill her i 2009, så det er på høy tid med et nytt besøk!


Påmelding til kurs med Emil gjøres i aktivitetsskjemaet som sendes ut til påmeldte mandag 7. august.


Emil Carlson trives best på sykkelen. Foto: Kristoffer Kippernes, Fri Flyt

Lørdag og søndag tråkker Emil til og blir med to uttrukne grupper på sykkeltur i oppdalsfjella. Disse gruppene får nyte godt av litt ekstra teknikktips og instruksjon underveis.


Sykkelsnakk i sofakroken

Under lørdagens afterbike kan vi røpe at det blir litt ekstra sykkelsnakk. Etter pølsefesten inviterer Trygve Sande (VPG) Tonje Sameien og Emil Carlson opp i sofakroken for litt real sykkelsnakk. Du kan lene deg tilbake med noe godt å drikke mens de deler sine erfaringer, historier og motivasjoner fra sykkelsetet.


Foto: Emil - Magnus Grönberg / Tonje - Kristoffer Kippernes / Trygve - Haakon Lundkvistbottom of page