top of page

VELKOMMEN TIL LØPSFESTEN!

Oppdatert: 25. aug. 2022ENDELIG kan vi ønske velkommen til et nytt Oppdal Fjellmaraton førstkommende lørdag. Under kommer 11 punkt med nyttig relevant informasjon vi ber deg lese gjennom. Slik stiller du mest mulig forberedt til lørdagens løpsfest.


Vi anbefaler deg også å ta en titt på Deltakerinfo på våre nettsider. Vi har også samlet “Ofte stilte spørsmål” i denne artikkelen.


 

1. STARTTIDER

42 km Over 6 timer - kl. 08:00

42 km Under 6 timer - kl. 09:00


22 km Pulje 1 og 10 - kl. 09:00

22 km Pulje 2 - kl. 09:05

22 km Pulje 3 - kl. 09:10

22 km Pulje 4 - kl. 09:15

22 km Pulje 5 - kl. 09:20

22 km Pulje 6 - kl. 09:25

22 km Pulje 7 - kl. 09:30

22 km Pulje 8 og 9 - kl. 09:35


11 km Trim - kl. 10:15

11 km Aktiv og ungdom - kl. 10:30


 

2. BUSSTIDER

Alle deltakerne transporteres i buss ut til start. Avgang fra sørsiden av Oppdal kulturhus v/Oppdal. Se også arena-kart under. Bussen har ingen stopp mellom sentrum - startpunkt. Bussen går PRESIS og venter ikke på deg :-)


42 km over 6 timer - kl. 06:50

42 km under 6 timer - kl. 07:50


22 km pulje 1, 2, 3, 4, 5 og 10 - kl. 08:00

22 km pulje 6, 7, 8 og 9 - kl. 08:30


11 km aktiv, trim og ungdom - kl. 09:30

 

3. STARTNUMMER OG SEKRETARIAT

Vil tildeler startnummer fredag formiddag. Du vil motta en SMS med startnummeret ditt fra arrangøren/EQ timing.


Du kan hente startnummeret ditt i sekretariatet på Oppdal kulturhus. Dette er åpent:

Fredag kl. 17:00 - 20:00

Lørdag kl. 06:30 - 09:00


Det er ikke mulig å få utlevert startnummer ved start. Du trenger ikke møte opp personlig for uthenting av startnummer. Du kan få andre til å hente dette ut for deg.


Har du bestilt t-skjorte hentes denne også i sekretariatet. Her har vi også t-skjorter til salg om du angrer på at du ikke har forhåndsbestilt.


I sekretariatet selges også et utvalg av barer og gel fra Fuel of Norway.


Du vil motta bagasjelapp samtidig med startnummeret ditt. Benytt denne dersom du ønsker å få fraktet bagasje fra startområdet til mål.

 

4. PAKKELISTE

Alle deltakerne på 42/22 km skal stille med sekk (løpevest, løpesekk, tursekk eller lignende) på start. Løpebelte/rumpetaske er ikke tillatt. Det er ingen krav til vekt. I sekken skal du pakke:

- ekstra mat (bar, gel, sjokolade, nøtter - det du liker)

- ekstra drikke

- vindjakke, lue og hansker

- mobiltelefon (for din egen sikkerhet)


Det er ikke tillatt med head-set/øreplugger eller staver. Dette av sikkerhetshensyn. Kontroll blir gjort både ved start og underveis i løypa.


Vi anbefaler alle våre deltakere å bruke terrengsko som gir et godt feste. Terrengunderlaget er variert med både grus, lyng, myr, stein og “vanlig” sti. Det er også bløtt på enkelte partier i løypa.

 

5. MATSTASJONER

42 km har 4 matstasjoner underveis.

22 km har 2 matstasjoner underveis.

11 km har 1 matstasjon underveis.

Alle distanser har matstasjon i mål.


Oversikt over matstasjonene og hva som serveres finner du under Deltakerinfo på vår nettside.

 

6. ENDRET START PÅ 42 KM

På grunn av ei stengt bru ved ordinært startpunkt på 42 km, var vi nødt til å endre starten. Dette innebærer at de første 6.5 km erstattes av et fullgodt alternativ fra Svahøvegen - Høghøa. For mer informasjon les her.


NB! Kun 42 km-distansen er berørt av denne endringen.

 

7. UHELL OG BRUTT LØP

Skal du være så uheldig å måtte bryte løpet vil vi gjerne at du varsler oss om det. På startnummeret står et telefonnummer du ringer/SMS´er til dersom du må bryte. Eller du kan varsle nærmeste vaktpost eller matstasjon. Vi har også tilbud om hentebil dersom du ikke ordner skyss på egen hånd.


Vi har i tillegg 12 sanitetsvakter på plass ved start, i løypa og i mål.

Trenger du eller andre akutt hjelp (ved skader eller uhell) ring 113. Oppfordrer alle deltakere til å laste ned 113-appen. 

8. GARDEROBE OG DUSJ

Det er mulighet for å dusje etter målgang. Garderobene ligger i Oppdal Kulturhus - inngang på sørsiden av kulturhuset, følg skilting på arena.

 

9. DELTAKERGAVER OG PREMIEUTDELING

Du får utdelt startgave ved uthenting av startnummer. 42 km-deltakerne får Dynafit sokker, 22 km og 11 km mottar Dynafit flaske.


Etter målgang får alle deltakerne deltakerpremie. I år har vi fått den lokale og populære kunstneren Mali Anette Hoel til å male et “maraton-bilde”. Motivet er fra løypa til Oppdal Fjellmaraton og vil være et varig minne du kan henge opp på veggen.

Ungdom og barn på 11 km blir tildelt medaljer. Det er også mulig å motta medalje for de voksne deltakerne dersom det er ønskelig.


Premieutdeling 11 km - kl. 12:30

Premieutdeling 22 km - kl. 14:00

Premieutdeling 42 km - kl. 15:00


Vi har mange fine uttrekkspremier fra Dynafit. Sjekk om du har vunnet etter du kommet i mål!

 

10. VÆR OG LØYPEFORHOLD

Vi skulle gjerne sagt med stor sikkerhet at det blir et flott løpevær lørdag, men meldingen er noe usikre. Det vi likevel ser er at det meldes vindretning fra sør og øst, og det gir aldri noe ruskevær i Oppdal. Per nå kan vi si at det blir rolige vindforhold og oppholdsvær med gløtt av sol. Så ser det ut for at eventuelle regnbyger vil treffe senere på dagen, og da forhåpentligvis ettermiddag.


Oppdal har hatt en våt sommer. Stedene som vanligvis er bløte, er ekstra bløte i år og vi ber deg være forberedt på at det er gjørmete og vått i Ådalen (ca. 3-4 km) fra mål.

 

11. HEIAGJENG

Oppdal fjellmaraton er kjent for god stemning i løypa med flagg, kubjeller og heiarop.


Dersom du har med deg en heiagjeng, har vi laget et publikumskart med tips og anvisning til de beste stedene i løypa.SÅ TIL SLUTT -

Vi ønsker alle våre deltakere masse lykke til lørdag!


Ta gjerne kontakt på info@enern.com om du lurer på noe.

bottom of page