top of page

Vi vil se enda flere damer på sykkelen!

Misforstå oss rett, det er stas med mannfolk, men i år ønsker vi å samle alle de tøffe, nysgjerrige og ivrige damene vi møter på sykkelstiene rundt om i Norge på sykkelfestivalen. I den anledning har vi invitert Tonje Sameien, ivrig syklist og sertifisert sykkelguide gjennom NMIG, til Oppdal sykkelfestival!

Tonje er ambassadør for VPG og har vært engasjert i sykkelmiljøet i lang tid.


- Sykling er en stor del av livet mitt og både jeg og samboeren min bruker mye av tiden vår på det. Det er en fantastisk aktivitet å drive med hvor jeg møter og blir kjent med masse hyggelige folk. Jeg er også veldig heldig som får jobbe med guiding!


Lek og moro er stikkord når Tonje er på sykkeltur, vi er derfor sikker på at du vil få gode opplevelser på tur med henne og resten av damene.


Foto: Kristoffer Kippernes, Terrengsykkel

- Jeg sykler stort sett alltid sammen med andre, så det sosiale er så klart en sentral del. Ellers handler det om å ha det gøy! Jeg er nok ikke den som pusher mest, og liker helst å ligge langt innenfor komfortsonen min - i det siste har det vært viktig for meg å prøve å komme litt ut av komfortsonen, for det er der utvikling skjer sant? I alle fall innenfor rimelighetens grenser, jeg vil jo helst ikke bli skadet.Dameturgruppe på Oppdal sykkelfestival

Gjennom helgen vil Tonje og en lokalkjent guide, ta med seg to damegrupper på sykkeltur. Turgruppen starter dagen i Oppdal Sykkelarena hvor det vil bli fokus på teknikk, før gruppa sykler videre ut i terrenget. Lørdag settes det opp turgrupper for damer som har valgt blå/middels tur og søndag for rød/krevende tur.


Les mer om gradering av turer.


Vi gleder oss sammen med Tonje til å sette mer fokus på teknikk og sykling.


- Først og fremst er det viktig å få syklet og hatt det gøy! Oppdal har masse kule stier så jeg gleder meg til å være med på festivalen. Vi kommer til å starte basic, ettersom det er utfordrende å utvikle seg når en ikke er trygg på det grunnleggende. Deltakere kan forvente at vi starter ganske rolig, men at det vil betale seg når vi kommer ut på stien.


Gira på å sykle sammen med Tonje og andre tøffe damer på Oppdal sykkelfestival? Meld deg på nå!


Begrensede antall plasser på damegruppa lørdag og søndag – første kvinne til mølla gjelder!

PS! Du må være påmeldt Oppdal sykkelfestival (fulldempet stisykkel) for å få plass.


Foto: Christian Nerdrum, Fri Flyt

bottom of page