Tureksempler

 

Stisykkel - fulldempet

Ganske lett - Svarthaugen (blå) 

954 m.o.h. med kort vei fra sentrum, panoramautsikt med passe helling for å sykle opp og ned. Et turmekka for syklister og turgåere. Vi sykler Normalstien, Bakdøra og kanskje en tur ned baksiden av fjellet på Nysæterstien som delvis er rød. Stien starter i bjørkeskog og ringler seg frem på sauestier, over svaberg og noen klopper. Nedover kan du sykle så raskt du klarer og du har som regel god oversikt over stien. 

Litt tungt - Kåsen med Ålma (rød)

Kåsen er en av Oppdals mest varierte sykkelområder, kun 5 minutter fra sentrum. Her sykler vi stier som Stortrollet, Lille trollryggen, Ålmastien og Sentrumstien. Hvis dette ikke er nok, kan vi garantere at vi har noen ess å plukke frem. Stiene er varierende og består av stein og røtter, noen tekniske crux og 

bra flyt på barnålsstier. Klatring skjer hovedsakelig på grus/traktorvei. 

Temmelig tungt - Hovden-Aurhøa-Stølhøa (rød/svart)

Tunge høydemeter opp, morsomme høydemeter ned! Vi sykler opp til Aurhøra (1280 m.o.h.) og Stølhøa (1284 m.o.h.). For den som lurer, så ligger Oppdal stasjon på 545 m.o.h. Etter turen opp på fjellet, som nok innebærer noe dytting, belønnes du med rå nedkjøring i magisk terreng. Tidvis noe teknisk, men våre guider har gode tips til deg. Underlaget varierer fra rask sauesti til mer teknisk og røft. 

 

Grus/terreng - halvdempet

Ganske lett - nordsløyfa Enerntraséen (blå)

 

Denne stien er en del av «nye Enern», for de av dere som deltok i 2018. Dette er en kupert løype med lett teknisk sti, grusveg og traktorvei. Noen artige nedkjøringer, noen lette klatringer og morsomme kloppe-partier. Ca. 15 km.

Litt tungt - Orkelsjøenrunden (blå)

Stigning opp til Flåen på ca 10 km. Der tas det av på lett teknisk sti over til Orkelsjøen.

 

Artig og lett teknisk nedkjøring ned til nordenden av Orkelsjøen. Deretter noen lette kilometer langs grusvei før vi tar av på stien tilbake til bygda.

Lett teknisk sti i småkupert terreng til du når høyeste punkt på retur. Da er vi bygda igjen og har en lengre 

nedkjøring bestående av lett teknisk sti/traktorvei som går over i grusvei.

 

Siste del av nedkjøringen kan kjøres på veg eller på en mer teknisk sti. Begge deler innbyr til litt fart får den som tør! Lett stisykling tilbake til start. Runden er ca 35 km totalt. 

 

El-stisykkel - fulldempet

Litt tungt - Orkelsjørunden (blå)

Sykle langt, ganske fort og sånn passe teknisk? På fulldempet el-stisykkel? Oh yes, da er dette en av turene du bør få med deg! Vi sykler rundt Orkelsjøen på en smal sti, laget av sauer, opp og ned Flåen og runder av med mange høydemeter ned mot Oppdal. Vi ender fort opp med 3-4 mil i vakkert høyfjellsterrenget der stialternativene er nesten uendelige. 

Temmelig tungt - Hevlesekspressen (rød)

En langtur med innslag av grusvei, «traktorsti», sauesingeltrack og litt asfalt på vei hjem. 22 km rundt Allmannberget med episk utsikt mot Gjevillvasskamban og Trollheimen. 630 høydemeter med moro som lemper seg utmerket for el-stisykler. Nedkjøringa kan tidvis bli teknisk og utfordrende, men da kan du gjerne ta det enklere alternativet som er å "gå ned å ta bilder.."  :-)

Nyhetsbrev 

Meldt deg på vårt nyhetsbrev å få en påminnelse om kommende arrangement,  teknikktips, sporty happenings ol... 

Enern Oppdal
O. Skasliens veg 1
7340 Oppdal

Telefon: 950 22 478
Email: info@enern.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021