top of page

Ja, det blir festival!


Det er en stor glede å kunne invitere deg til nyheten Oppdal sykkelfestival 14. - 16. august.

Er du gira på rå natur og rause opplevelser, med en stor dose trivelig sykkelsnakk? Da er Oppdal sykkelfestival noe for deg.


Du som nå ikke henger helt med og ikke skjønner hvorfor Enern plutselig har endret Sykkelenern til en festival - la oss forklare:


Vårt ritt Sykkelenern 2019 ble avlyst på grunn av manglende deltakelse. Deltakelsen har vært sviktende over flere år. Vi foretok da en vurdering på hva slags arrangement det skulle satses videre på. Dermed fjernet vi konkurranseaspektet og erstattet dette med fokus på sykkelopplevelsen. Og slik var Oppdal sykkelfestival et faktum og vi har gjennom vinteren jobbet frem et konsept du forhåpentligvis vil like.


Vi fikk også med oss Oppdal stisykkelcamp på laget, og samarbeider nå om en felles festival. Den nye festivalen er altså et samarbeid mellom Enern Oppdal, Oppdal sykkelklubb og Oppdal stisykkelcamp.


Oppdal sykkelfestival

Oppdal ligger mellom Dovrefjell i sør og Trollheimen i nord, og tilbyr ei stor lekegrind for den som liker å sykle i terrenget. Oppdal sykkelfestival tar deg med på turer med lokalkjente og erfarne guider. Gruppene er ikke større enn åtte deltakere, dette for å sikre en optimal opplevelse for samtlige i gruppen. Du kan velge mellom turer på sti eller grus, samtidig som vi har en egen gruppe for el-sykler.


Alle turene er kortreiste og tar utgangspunkt fra sentrum. Turene kategoriseres i enkel, middels og vanskelig. Deretter etter ulike fysiske nivå - ganske lett, litt tungt og temmelig tungt. I tillegg vil det også bli mulighet å melde seg på damegrupper.


Du finner komplett informasjon om de ulike kategoriene, type sykkel og eksempler på turer, her.

Det er 150 plasser tilgjengelig for påmelding:

  • 70 plasser kategori sti

  • 50 plasser kategori grus

  • 30 plasser kategori el-sykkel

Hvorfor skal nettopp du melde deg på?

Festivalen har fokus på høy trivelsesfaktor og lav terskel for å delta. Her er 6 gode grunner til å melde seg på:

  • du får utforsket nye sykkelområder - vi deler våre hot-spots

  • som deltaker vil du utvikle deg som syklist, hvor erfarne guider vil gi nyttige og gode teknikktips underveis

  • du blir kjent med andre hyggelige syklister

  • du får mulighet til å teste demosykler

  • som deltaker får du en goodie-bag med sykkelstæsj

  • du kan delta i ulike konkurransen med fete premierHva med Covid-19?

På grunn av smittevernrestriksjonene i forbindelse med Covid-19 unngår vi å samle større grupper på festivalen. I 2020 blir det derfor mindre fokus på tilrettelagte aktiviteter utenom selve turprogrammet. Vi følger smittesituasjonen nøye frem mot arrangementshelga, og vil komme med komplett festivalprogram hvor vi håper å få plass til noen aktiviteter på kveldstid fredag og lørdag. Følg med!


Sjekk ut gode overnattingstilbud for festivaldeltakerne her.

Vi foreslår at du begynner å glede deg til Oppdal sykkelfestival - det gjør i alle fall vi!
bottom of page