top of page

- Jeg gleder meg til 28. august!

– Tøff monsterbakke, Norges fineste fjellterreng og supert folkeliv. Dette er noe av det tidligere deltakere husker fra Oppdal fjellmaraton. Nysgjerrig på deres opplevelser fra arrangementet? Les videre!


Margot Lynum (47)

Deltatt på både 42 km og 22 km

Løper 42 km i 2021


Hva er det beste med Oppdal fjellmaraton?

– En variert løype i et av Norges fineste fjellterreng. I tillegg er det mange deltakere i løypa og en rygg foran kan være motiverende - både når det går tungt eller lett.


Opplegget og gjennomføringen fra arrangør er veldig profesjonelt, alt man trenger som deltaker er på plass.


Det er også god stemning i målområdet i sentrum de årene jeg har vært med, og jeg tror alle føler seg litt som vinnere med den avslutningen løpet har. Jeg gleder meg til 28. august!


Noe spesielt du husker fra ditt forrige løp?

– Motivasjonen vil nødvendigvis svinge når en løper i mange timer. For meg hjelper det derfor at løypa varierer. Blir jeg lei av nedover, så gleder jeg meg til neste motbakke og motsatt. Oppdal fjellmaraton har jo Monsterbakken. Navnet i seg selv kan skremme noen og enhver, men for meg har den bakken vært en god opplevelse. Det samme er det med målgangen hvor publikum gir ekstra energi når det trengs som mest.


Hvilke forventninger har du til årets løp?

– Etter et noe spesielt år, gleder jeg meg ekstra til å starte sammen med mange løpere igjen. Men aller mest ser jeg fram til noen timer der jeg ikke skal gjøre annet enn å løpe, nyte og slite. Og ingenting slår følelsen av å passere målstreken etter timer i fjellet. Alltid fornøyd da.Tips til deltakere som skal delta for første gang?

Det kreves egentlig ikke så mye for å stille til start på fjellmaraton. Litt trening i forkant og et par sko en bør ha testet ut i forkant. I tillegg er jeg bevisst på å få i meg nok mat og drikke underveis. Til alle de som skal løpe for første gang – det er bare å glede seg!


 

Johan Landrø (34)

Deltatt to ganger på 42 km

Løper 22 km i 2021


Hva er det beste med Oppdal fjellmaraton?

Det er en veldig fin løype som ikke er for gjørmete, tror løypa tåler mye regn før det blir for sleipt. Det er også veldig fin utsikt og varierende terreng; fra seterdal i Gjevillvassdalen, via tøffe fjellområder til bysentrum med bra folkeliv.


Noe spesielt du husker fra ditt forrige løp?

Kryssingen av Vekveselva ca. 30 km ut i løpet (eller halvveis for 22 km-distansen) og den påfølgende Dynafit-bakken er alltid et stort høydepunkt. God stemning opp bakken med publikum som heier.


Hvilke forventninger har du til årets løp?

– Det blir spennende å teste halvmaratonløypa og jeg håper føttene er litt lettere opp Dynafit-bakken med kortere distanse. Kanskje blir det ny personlig rekord opp bakken?


Tips til deltakere som skal delta for første gang?

– Ta det med ro i oppoverbakkene! Sånn kan du gi full gass på flatene og i nedoverbakkene.


 

Lisa Meyer (48)

Deltatt tre ganger på 22 km

Løper 22 km i 2021


Hva er det beste med Oppdal fjellmaraton?

Løypa er krevende og gir deg en real utfordring, men du får en fantastisk naturopplevelse med på kjøpet! Logistikken fungerer smidig, de frivillige gjør en fantastisk jobb og ikke minst roper og heier publikum i løypa på deg helt til du er i mål. Utrolig bra arrangement!


Noe spesielt du husker fra ditt forrige løp?

Den gode stemninga som gjorde at jeg løp med et smil om munnen fra start til mål.

Hvilke forventninger har du til årets løp?

At det er et krevende løp, både fysisk og mentalt, men i en utrolig fin trase hvor jeg også skal nyte naturen på tur til mål. Jeg elsker hver meter!Tips til deltakere som skal delta for første gang?

Å løpe i sko du allerede har løpt inn, ikke start for hardt - du har langt igjen og Dynafitbakken kommer om du vil eller ikke. Og sist, men ikke minst nyt turen!bottom of page