top of page

Dette blir Midt-Norges råeste sykkelpark

Visste du at overskuddet til Oppdal sykkelfestival går til å utvikle stinettverket i Oppdal?


Snøen er borte, sommeren har inntatt Oppdal og Oppdal sykkelklubb (OSK) har funnet frem motorsag, krafser og spader. Dugnadsgjengen har et mål for øye; utvikle Oppdal sykkelpark til et komplett anlegg for både store og små stisyklister.


OSK er medarrangør av Oppdal sykkelfestival, og har i flere år jobbet for å etablere en sykkelpark i Kåsen. Gjennom dugnadsarbeid og donasjoner fra ulike sponsorer har klubben samlet inn to millioner kroner til prosjektet. Sykkelfestivalen bidrar også med viktige kroner.


Tre faser

Sykkelparken vil hovedsakelig bestå av blå og røde maskinbygget stier, og vil bli et utmerket tilbud for både nybegynnere og viderekommende stisyklister. Ved flere

av stiene og på arenaen, vil det bygges elementer og hopplinjer for alle nivå, som gjør at både viderekomne og nybegynnere kan benytte samme sti, men selv velge utfordring. Dette vil bli et godt tilskudd til resten av stinettverket i Oppdal!


Prosjektet er delt i tre faser hvor første fase er planlagt ferdigstilt i slutten av august. Denne fasen vil resultere i en sykkelsti på rundt to kilometer.

Videre vil det bli fortløpende utbygging av fase to og tre når klubben har ytterligere finansiering på plass. Resultatet vil bli over 7 kilometer med helt nye stier!Lokalt engasjementet


Denne uken startet arbeidet med å rydde skogen og klargjøre traseen før entreprenøren Rekkje stiutvikling kommer i slutten av juni. En bra gjeng store og små sykkelentusiaster stilte opp med motorsag, arbeidshansker og en stor dose arbeidsvilje. Målet er å bygge bærekraftige stier som følger det naturlige terrenget samt ivaretar kulturlandskapet.Vi håper å kunne vise dere deler av sykkelparken på Oppdal sykkelfestival 13. - 15. august.

Meld deg på sykkelfestivalen nå, om du ikke allerede har gjort det da!

bottom of page